Disclaimer

De bijdragen aan het maatschappelijke debat, zoals op dit blog gepubliceerd, zijn bedoeld als ondersteuning van het recht op vrije meningsuiting. Mocht u desondanks in uw eer of goede naam aangetast worden, of nog erger dat u door deze teksten gekwetst wordt, lees dan eerst even de bijgaande disclaimer.

Thursday, August 03, 2017

Hamas, bovenwereld, onderwereld

Het Europese Hof oordeelde afgelopen maand, dat de Palestijnse organisatie Hamas op de terreurlijst blijft staan. Intussen wordt de Palestijnse Gemeenschap.nl in Nederland steeds meer overgenomen door leden van de moslimbroederschap en Hamas. Wat is de rol van Nederlandse partijen bij de strijd om de macht in de Palestijnse gemeenschap?

Van Nederlandse partijen die in het parlement vertegenwoordigd zijn, is de SP het meest betrokken bij de Hamas-lijn van de Palestijnse strijd. Als er grote demonstraties worden gehouden ter gelegenheid van een Gaza-oorlog of een ander groot drama, nemen SP-parlementsleden deel. Na het aftreden van Harry van Bommel en het opzeggen van het lidmaatschap van de SP door Anja Meulenbelt, is de directe betrokkenheid van de SP met Hamas veel minder geworden.

Soms weten leden van de Tweede Kamer niet met wie ze te maken hebben. Zou CDA parlementslid Mona Keijzer geweten hebben met wie als lid van de commissie Buitenlandse Zaken op 14 juni 2016, in de hal van de Tweede kamer sprak? Zou ze weten dat ze met een veroordeelde terrorist  en organisator van de Gazaboot (Rob Groenhuijzen) aan het praten was? Wist zij dat de tweede man van Hamas in Nederland, Ahmad Nour Allah, direct naast haar stond. Op het eerste gezicht lijkt het een onderonsje over het toelaten van meer Palestijnse vluchtelingen uit Syrië, maar in feite is het een poging van Hamas ook in de bovenwereld te kunnen opereren.
   


Kleinere marginale lokale partijen bemoeien zich veel openlijker met de strijd van Hamas tegen Israël. In 2014 komt Fatima Faïd van de Haagse Stadspartij in opspraak, nadat ze heeft meegelopen in een demonstratie tegen Israël, waarin openlijk nazi-symbolen werden meegedragen.  Afgelopen jaar werd er kritiek op haar geuit, nadat ze Hezbollah aanhanger Dyab Abou Jahjah openlijk steunde. Dat kunnen nog vergissingen zijn.


Haar medewerker Bob Scholte sprak echter enkele weken geleden tijdens een Hamas-demonstratie bij het Rotterdamse CS, terwijjl de tweede man van Hamas in Nederland, Ahmad Nour Allah, naast hem stond. (zie foto hiernaast)

Bob Scholte is tevens actief in de studentenorganisatie Studenten voor Rechtvaardigheid in Palestina en organiseerde in die hoedanigheid een demonstratie tegen de komst van premier Benjamin Netanyahu naar Den Haag. Hij werkte daarbij nauw samen en  had overleg met, nummer één van Hamas in Nederland, de fondsenwerver Amin Abou Rashed. ( zie foto hieronder). Nu is hij fractiemedewerker van de Haagse Stadspartij.




Kleinere islamitische partijen hebben een goede band met de strijdende Palestijnse groepen. Denk voorman Kuzu is betrokken. NIDA leider Nourdin el Ouali was zelfs aanwezig bij de Hamas conferentie afgelopen april in Rotterdam. De verwevenheid van moslimbroederschappen met islamitische lokale partijen is een feit. Ook de bekeerde moslim Arnoud van Doorn, van de Partij van de Eenheid (1 zetel in Den Haag) kan niet achter blijven en spreekt op een Hamas-demonstratie in Rotterdam. (Zie foto hieronder)


Het gevaar dat dreigt en eigenlijk al werkelijkheid is geworden: Dat de verboden terreurorganisatie Hamas via mantelorganisaties, lokale partijen en parlementsleden toch invloed op het Nederlandse buitenlandse beleid kan uitoefenen. Goedwillende gevluchte Palestijnen, uit Syrië en Irak, en afstammelingen van Palestijnse gastarbeiders worden onder controle van Hamas gebracht en gedwongen geld af te staan voor de Hamas-strijd. Leden van de Palestijnse Gemeenschap die Israël wel erkennen verliezen hun invloed en worden uit organisaties gezet.




1 comment:

Jan said...

Het Marxisme heeft het antisemitisme gemonopoliseerd, één en ander blijkt wel uit de loop van de ideologische geschiedenis van de marxisten. "Het was de gedoopte Jood Karl Marx die in zijn jeugdwerken beweerde dat kapitalisme en Jodendom identiek waren. Wilhelm Marr die het woord 'antisemitisme' als eerste bezigde, was vermoedelijk de gedoopte zoon van een Joodse vader - en zo kan men doorgaan". Citaat: Lou de Jong digitale uitgave Koninkrijk der Nederlanden deel 5 blz 507 jüdischer Selbsthass

Karl Marx zijn geloofsleer is dat de Joden zich moeten bevrijden van het Jodendom, anders zullen ze als contra revolutionairen worden beschouwd. (Essay Zur Judenfrage)
We maken dan ook de fout te spreken over extreem of radicaal links, waar we gewoon van marxisten moeten spreken, want daarmee geven we ze een herkenbaar gezicht.
Bob Scholte is zo'n marxist, die zonder enige gene een lippendienst aan de Hamas bewijst, wetende dat de Hamas de vernietiging van de Joden predikt. Marxisten noemen zich nooit marxist, maar altijd Leninist of Trotskist, ze vermijden zich te vereenzelvigen met hun messias.